Είναι νόστιμη με λίγες θερμίδες και έξυπνη συνταγή, μιας και σερβίρεται σαν γέμιση σε σάντουιτς, σαν σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και σαν μεζές σε μπρουσκέτα.

Υλικά Συνταγής


1 συσκευασία παξιμαδάκια
1 συσκευασία τόνο σε νερό στραγγισμένη
1 μικρό τρυφερό αγγούρι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
λίγο χυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο

Εκτέλεση
Για την τονοσαλάτα, τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε. Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.

Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.

Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι. Τα λιώνουμε με πιρούνι. Αλείφουμε παξιμαδάκια, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε τονοσαλάτα.

πηγη .argiro.gr