Υλικά

5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες φέτες
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
αλάτι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 συσκευασία σπαγγέτι ολικής άλεσης 

Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το νερό τους.

Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το νερό των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιάτα και επικαλύπτουμε με κεφαλοτύρι.

    ΠΗΓΗ:www.mamapeinao.gr