Υλικά συνταγής

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κιλό κιμά χοιρινό

250 γραμ. ψωμί (ψίχα)

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένααλάτιπιπέρι

2 αυγά χτυπημένα

δυόσμος ψιλοκομμένος

ρίγανη

αλεύρι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Αρχικά μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και την στίβετε καλά. Προσοχή μην σας μείνει νερό στην ψίχα!

Στη συνέχεια, παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τον κιμά, την ψίχα, τα κρεμμύδια, τα αυγά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το πλάθετε σε κεφτέδες. Το μέγεθος είναι δική σας επιλογή. Να ξέρετε όμως ότι όσο πιο μικρά τα κάνετε τα κεφτεδάκια, τόσο λιγότερο τηγάνισμα θέλουν.

Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Μόλις δείτε ότι παίρνουν το χρώμα που θέλετε, τα κεφτεδάκια σας είναι έτοιμοι. Αν θέλετε βγάζετε έναν κεφτέ, τον κόβετε και τον δοκιμάζετε για να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ:SUPER SYNTAGES