Μοσχαράκι με αρακά
by85xqugjdoi2ykbpklh
Γεύσεις

Μοσχαράκι με αρακά

Αυτή εδώ είναι μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με αρακά. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες και ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι σπάλα

2 κουταλιές αλεύρι

2 κουταλιές βούτυρο

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

500 γραμμάρια αρακάς

2 καρότα τριμμένα

1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο

5 ώριμες ντομάτες

2 κλωνάρια μαϊντανό

1 φύλλο δάφνηςαλάτιπιπέρι

Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.

Πλένουμε καλά το κρέας του μοσχαριού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.

Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο, και αρκετό νερό.

Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Τακτικά παίρνουμε ένα πηρουνάκι και ελέγχουμε το μοσχαράκι μας αν τρυπιέται εύκολα.

Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό το κοκκινιστό μοσχαράκι με τον αρακά και καλή μας όρεξη!

ΠΗΓΗ: SUPER SYNTAGES

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα