Αγαπάω τις καλές ιδέες και ακόμα πιο πολύ τις αγαπάω όταν οι καλές ιδέες υλοποιούνται.

Τα καλά νέα μού τα είπε ένα βράδυ με εκλεκτό κρασί ο Κώστας Ζήκος, που, πέρα από ένας αξιόλογος D.J., με εξαιρετικές γνώσεις στη μουσική, τα τελευταία χρόνια έχει και έναν πολύ εκπαιδευμένο ουρανίσκο όσον αφορά τα κρασιά και από σεμνότητα δεν δηλώνει «sommelier» στα χαρτιά, αλλά θα μπορούσε να είναι, και μάλιστα από τους καλύτερους. Η ιδέα έχει ως εξής: Κάθε Τρίτη στο «The House Project», στο «Balux», ο Κώστας Ζήκος επιλέγει έναν παραγωγό κρασιών και προσαρμόζει τη μουσική (άκουσον-άκουσον) στο κρασί και τα εκλεκτά εδέσματα. Εσπευσα με ενθουσιασμό να αγκαλιάσω αυτή την ιδέα και ήταν μια βραδιά με γεύσεις, αρώματα, ωραίες μουσικές και «vino divino» διάθεση. Τη βραδιά που πήγα, την τιμητική του είχε το Κτήμα Λαντίδη, με μεγάλη παράδοση στα κρασιά.

Και δεν με απογοήτευσε στο ελάχιστο. Καμία αίσθηση να μη μείνει παραπονεμένη. Πρώτα από όλα, η όμορφη τοποθεσία του «Βalux», με τη θάλασσα να ανασαίνει δίπλα σου και μετά το εξαιρετικό κρασί και το πολύ καλό Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το όλο μενού είναι πολύ οικονομικό, με δεδομένο το με πόσο τρως και πίνεις.

Μια γιορτή που σου φτιάχνει τη διάθεση, πάντα υπό τους ήχους «ταιριαστής» μελωδίας φαγητό. Τι θέλει ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Ξεκινήσαμε το γευστικό ταξίδι μας με τη «Μικρή Κιβωτό», ένα φίνο ροζέ, και δοκίμασα τα εξαιρετικά ρολάκια ψητής μελιτζάνας με μοτσαρέλα παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας και βασιλικού. Περάσαμε στη νοστιμότατη σαλάτα με το λευκό της «Μικρής Κιβωτού», που είναι ένα εξαιρετικό, φίνο λευκό, γεμάτο αρώματα.

Για κύριο πιάτο δοκίμασα το κριθαρότο με σιγανομαγειρεμένο μοσχαράκι black angus, που έλιωνε ποιητικά στο στόμα, και το πολύ καλό κόκκινο του Κτήματος Λαντίδη. Βρίσκω σωστό ότι αυτή η ωραία, ας την πω, τελετή με τα κρασιά και τα εδέσματα γίνεται την Τρίτη το βράδυ, γιατί η Τρίτη είναι η παρεξηγημένη ημέρα της εβδομάδας και έχεις κάτι όμορφο να περιμένεις στο τέλος της ημέρας σου, πόσω μάλλον αυτή τη μικρή γιορτή κρασιών, γεύσεων και μουσικής.

Το όλο μενού είναι πολύ οικονομικό, με δεδομένο το με πόσο τρως και πίνεις και τις όμορφες μουσικές και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Τη μουσική δύσκολα την περιγράφεις. Θα πω ότι ήταν lounge και ταξιδιάρικη και είχαμε την αίσθηση ότι ήμασταν κάπου μακριά, σε έναν τόπο χωρίς προβλήματα, όπου κυριαρχούν οι αισθήσεις. Ο Κώστας Ζήκος, ενώ δεν συμπαθεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, τα παντρολογήματα, πάντρεψε δύο μεγάλες του αγάπες, τη μουσική και το κρασί, και το έκανε με επιτυχία.

Γλυκόπιοτες, λοιπόν, οι ανοιξιάτικες νύχτες, με μια διάθεση degustation. Για επιδόρπιο, «σοκολατόπιτα της μαμάς» λεγόταν η κόλαση που δοκιμάσαμε, με κροκάν αμυγδάλου και παγωτό βανίλια. Εντάξει, «άντε γεια» η βραδιά.

Info: «Τhe House Project», «Balux café», τηλ.: 210-8938577