Υλικά συνταγής

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 - 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα πώς σας αρέσει)
2//3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο
4 αυγά
1/2 κουταλάκι σόδα


Εκτέλεση συνταγής

Αναμειγνύετε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζαχάρη, προσθέτοντας σταδιακά τα αυγά. Ρίχνετε και το χυμό πορτοκαλιού-σόδας, το ξύσμα και στη συνέχεια το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζετε τμηματικά το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι χτυπώντας μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.

Βουτυρώνετε μακρόστενη φόρμα του κέικ ή στρογγυλή με ψηλά τοιχώματα, διαμ. περίπου 30 εκ., και αδειάζετε το μείγμα μέσα βοηθώντας το να απλωθεί ισομερώς.

Ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το κέικ σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο. Ψήνετε για 45'-50' και αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.