Σήμερα μην βάλετε κανέναν περιορισμό στο τραπέζι σας! Είναι Τσικνοπέμπτη και μπορείτε να φάτε ότι θέλετε.

Αυτά είναι τα τρία πιο ωραία συνοδευτικά για τα κρεατικά:

1. Σαλάτα Coleslaw

Υλικά

½ λάχανο άσπρο πολύ ψιλοκομμένο
½ λάχανο κόκκινο πολύ ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
2-3 καρότα τριμμένα
¾ φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό 2%
¼ φλιτζανιού κέτσαπ
¼ φλιτζανιού μαγιονέζα light
1 κουταλιά της σούπας horseradish
Αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξίδι
Εκτέλεση

Αναμιγνύετε όλα τα λαχανικά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας) και λίγο ξίδι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε για λίγη ώρα (περίπου 10 λεπτά) να ποτιστούν από το ξιδάκι (ανακατεύετε άλλες 2-3 φορές εντωμεταξύ). Αν βγάλουν ζουμάκι το στραγγίζετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα και τη horseradish μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε με αυτή της σος την σαλάτα σας και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.

2. Φέτα σαγανάκι με σάλτσα ούζου

Υλικά

½ κιλό φέτα κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια (μέγεθος μιας παλάμης)
Αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 σφηνάκι ούζο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Βουτήξτε κάθε κομμάτι φέτας σε νερό μετά σε αλεύρι, μετά πάλι σε νερό και μετά πάλι σε αλεύρι και τηγανίστε το σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις δείτε να ροδίζει αφαιρέστε και αφήστε σε πιάτο που έχετε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.

Για να φτιάξετε τη συνοδευτική σος σοτάρετε σε ένα τηγανάκι το κρεμμυδάκι σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σβήνετε με το ούζο. Ρίχνετε στη συνέχεια τον βασιλικό και την κρέμα γάλακτος κι αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Περιχύνετε με αυτή τη σος το σαγανάκι φέτας ή σερβίρετε σε μπολάκι δίπλα από το πιάτο.

3. Τραγανά κολοκυθάκια φούρνου

Υλικά

6-7 μεγάλα κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλεύρι
Ξίδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε κατά μήκος σε χοντρές φέτες. Αλείφετε ένα ταψί με αρκετό λάδι, αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε καλά τα κολοκυθάκια. Τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο, προσέχοντας να μην καλύπτει πολύ το ένα το άλλο. Ραντίζετε την πάνω πλευρά με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε στο φούρνο να ψηθούν και να ροδίσουν καλά από την πάνω πλευρά. Δεν τα γυρίζετε καθόλου γιατί θα σας διαλυθούν. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε και τα περιχύνετε με λίγο ξύδι ενώ τρίβετε από πάνω και λίγο σκόρδο.