Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
Άνιθος
1/2 πουμαρό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. φέτα (ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας)
100 γρ. τριμμένο γκούντα
1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
12 φύλλα λαζάνια
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Πώς το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό και τον άνιθο και σωτάρουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί, σωτάρουμε για 10λεπτα (Θα βγάλει πολλά υγρά).
Προσθέτουμε το pumaro, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το σπανάκι για 15 λεπτά ακόμη.
Στο πυρέξ (στον πάτο) βάζουμε πολύ μικρά διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο και τρίβουμε λίγο φέτα και γκούντα.
Βάζουμε μια σειρά λαζάνια, καλύπτωντας όλο τον πάτο.
Πάνω απ τα λαζάνια απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας από το σπανάκι μας και τρίβουμε φέτα.
Καλύπτουμε πάλι με λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές(σύνολο 3 στρώσεις με σπανάκι και φέτα).
Στην τελευταία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα και λίγο βούτυρο διάσπαρτα μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε με το ζουμί απ το σπανάκι και με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.