Υλικά για πασχαλινή ρυζοσαλάτα

  • 1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 2½ φλιτζάνια νερό
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 βρασμένα αβγά, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή (από βάζο), σε κυβάκια
  • 1 αγγουράκι μικρό, σε κυβάκια
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • μερικές φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για πασχαλινή ρυζοσαλάτα

  • Βάζετε το νερό με το αλάτι να βράσει και προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε το ρύζι για 15 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά.
  • Το σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας και το καπάκι και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
  • Το ξεσκεπάζετε και το ανακατεύετε με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Αφήνετε το ρύζι να κρυώσει.
  • Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τα αβγά, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, τη ρίγανη και τις ελιές.
  • Χτυπάτε καλά το λάδι, το λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Το ρίχνετε στο μπολ με το μίγμα.
  • Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε προσεκτικά.
  • Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε ελαφρά τη σαλάτα με πιρούνι.
  • Τη σερβίρετε σε μπολ, γαρνιρισμένη με φέτες λεμονιού.
  • Τη σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή τη φυλάτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε