Υλικά για σπιτικό σπληνάντερο

  • 1 παχύ έντερο αρνίσιο ή 1 1/2 μέτρο περίπου λεπτό μοσχαρίσιο έντερο
  • 2 καρδιές μοσχαρίσιες
  • 1 μοσχαρίσια σπλήνα
  • 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μπόλια
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για σπιτικό σπληνάντερο

  • Πλένουμε καλά το έντερο και γυρίζουμε το μέσα έξω.
  • Απλώνουμε την μπόλια να στεγνώσει και να ξεραθεί και την κόβουμε σε μακριές λωρίδες.
  • Καθαρίζουμε την καρδιά από τα σκληρά μέρη και την κόβουμε σε μπαστουνάκια όπως και τη σπλήνα.
  • Πάνω σε μια λωρίδα μπόλιας τοποθετούμε παράλληλα ένα κομμάτι καρδιάς κι ένα κομμάτι σπλήνας.
  • Αν δεν έχουμε κομμάτια ίσιου μεγέθους, προσθέτουμε άλλα, κολλητά με τα προηγούμενα.
  • Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σκορπίζουμε το σκόρδο.
  • Παίρνουμε όλο αυτό κρατώντας το από το κομμάτι της μπόλιας που στέκει ίσιο σαν δισκάκι και το ακουμπάμε στην άκρη του εντέρου που έχουμε σταθεροποιήσει.
  • Τραβάμε τώρα το έντερο έτσι που να κλείσει τη γέμιση.
  • Σταματάμε μόνο για να προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι με τη γέμιση.
  • Συνέχεια τραβάμε το έντερο μέχρι να εξαντληθεί όλη η γέμιση και να έχουμε έναν κύλινδρο μήκους περίπου 1,5 μέτρου με 4 εκατοστά διάμετρο.
  • Το αφήνουμε μέσα σε ταψί και όταν είναι έτοιμη η φωτιά, το περνάμε στο σουβλί σχηματίζοντας ζικ-ζακ.
  • Το ψήνουμε γυρίζοντάς το συνέχεια μέχρι να ψηθεί.