Υλικά για σουπιές με μάραθο

  • 1 κιλό σουπιές
  • 4 μεγάλα ματσάκια μάραθα
  • 10 χλωρά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Συνταγή για σουπιές με μάραθο

  • Για να καθαρίσουμε τις σουπιές, χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.
  • Αφαιρούμε το «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος.
  • Αδειάζουμε τη σακούλα, αλλά κρατάμε τα μακρόστενα σακουλάκια με το μελάνι (θα τα φυλάξουμε στο ψυγείο για κάποια άλλη συνταγή).
  • Αφαιρούμε το σκληρό σημείο στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και την πέτσα από το σώμα. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά.
  • Χοντροκόβουμε τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από τα μάραθα.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτουμε τις σουπιές, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, και συνεχίζουμε για λίγο το τσιγάρισμα.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νεράκι για να βράσουν για λίγο.
  • Προσθέτουμε τα μάραθα, λίγο αλάτι και όσο μας αρέσει μαύρο πιπέρι.
  • Όταν μαλακώσουν οι σουπιές και τα μάραθα και μείνουν με τη σάλτσα τους, το φαγητό είναι έτοιμο.