Υλικά για νηστίσιμη ρυζοσαλάτα

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 ντομάτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
  • 150 γρ. τόνο
  • 100 γρ. αρακά, κτψ
  • 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Συνταγή για νηστίσιμη ρυζοσαλάτα

Για το dressing
  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Για τη σαλάτα
  • Τρίβουμε μέσα στο μπολ με το dressing το κολοκύθι στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  • Τρίβουμε μόνο το εξωτερικό μέρος, όχι το εσωτερικό με τα σπόρια.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την πιπεριά σε κυβάκια και την προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το ρύζι, τον αρακά και τον τόνο.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.