Υλικά για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με Digestive

  • 200 γρ. Digestive
  • 400 γρ. αχλάδια
  • 60 γρ. νερό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ+40 γρ. νερό
  • 2 βανιλίνες
  • 40 γρ. μαργαρίνη
  • 40 γρ. άχνη
  • 400 ml φυτική σαντιγύ
  • τριμμένα αμύγδαλα

Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με Digestive

  • Σε ένα ταψί 20/30 εκ. απλώνουμε τα μπισκότα Digestive.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, 60 γρ. νερό, τα αχλάδια κομμένα σε κύβους, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ με τα 40 γρ. νερό, τη βανιλίνη, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις πήξει το μείγμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε και το απλώνουμε στο ταψί με τα μπισκότα Digestive και το αφήνουμε να κρυώσει για 5′ λεπτά.
  • Αδειάζουμε τη φυτική σαντιγύ σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει η σαντιγύ μας.
  • Απλώνουμε τη σαντιγύ στο ταψί με τα μπισκότα και τα αχλάδια, πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα, βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, κόβουμε και σερβίρουμε.