Υλικά για μακαρονοσαλάτα με μπέικον και τοματίνια

  • 500 γρ. πέννες τρικολόρε
  • 8 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρό μαρούλι, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Για το dressing

  • 1/2 κούπα μαγιονέζα
  • 1/3 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με μπέικον και τοματίνια

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε τα κομμάτια του μπέικον και ψήνουμε στο grill του φούρνου για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειάζεται. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μαρούλι, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε και το dressing και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με το τραγανό μπέικον.