Υλικά για 20 λουκουμάδες

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 5 κ.σ. ελληνικό ανθόμελο

Για γαρνίρισμα
  • Κανέλα
  • Σουσάμι λευκό

Συνταγή για λουκουμάδες

  • Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, με κυκλικές κινήσεις.
  • Ρίχνουμε το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
  • Σε κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη ζύμη του λουκουμά.
  • Με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι.
  • Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται. Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  • Τεχνική με το χέρι: Με την αριστερή παλάμη παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη και πιέζουμε τη γροθιά μας ώστε ο χυλός να βγει από τον αντίχειρα, με τη βοήθεια του βρεγμένου κουταλιού κόβουμε την ποσότητα και ρίχνουμε στο λάδι.
  • Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μέλι.
  • Γαρνίρουμε με κανέλα και σουσάμι.