Υλικά για σκορδαλιά με πατάτα

  • 700 – 800 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. ξύδι λευκό
  • 230 γρ. ελαιόλαδο

Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα

  • Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους, έπειτα τις καθαρίζουμε.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο σε ένα μούλτι με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
  • Λιώνουμε τις πατάτες στο γουδί, και προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Χτυπάμε με το γουδοχέρι προσθέτοντας σιγά σιγά και εναλλάξ το ξύδι και το λάδι.
  • Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε
  • Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν τις βάλουμε στο γουδί η στον κάδο του μίξερ με το φτερό.
  • Οι αναλογίες λάδι, ξύδι και αλάτι είναι πάντα ανάλογες με το προσωπικό μας γούστο.
  • Η σκορδαλιά δεν πρέπει να “πετάξει” το ελαιόλαδο ούτε και να κάνει ρωγμές (να κόψει με άλλα λόγια)
  • Όσο περνάει η ώρα η σκορδαλιά μας σφίγγει.