Υλικά για κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Για τη γέμιση
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. σπανάκι, πλυμένο και κομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για τη μπεσαμέλ
  • 125 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 600 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κρόκους αβγών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άλλα υλικά
200 γρ. κανελόνια
λίγο ελαιόλαδο

Συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και φέτα

  • Για τη γέμιση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του.
  • Αλατοπιπερώνουμε συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Για τη μπεσαμέλ βάζουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μέτρια φωτιά, να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να ξανθύνει.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το φρέσκο γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Όταν πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους 2 κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί.
  • Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο και την απλώνουμε παντού.
  • Γεμίζουμε κάθε κανελόνι με τη γέμιση και τα τοποθετούμε από πάνω, κολλητά το ένα στο άλλο.
  • Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.