Υλικά για σουβλάκια κοτόπουλου με λαχανικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml.λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με λαχανικά

  • Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκίτσες, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα.
  • Περνάτε τις μπουκίτσες στα καλαμάκια για σουβλάκια τοποθετώντας τα εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
  • Σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Βάζετε τα σουβλάκια στο ταψί και τα περιβάλλετε με το μείγμα τον λαχανικών.
  • Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε το κρασί με το ελαιόλαδο και με το μείγμα περιχύνετε το ταψί.
  • Σκεπάζετε τα ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200ο για μία περίπου ώρα.
  • Εν συνεχεία, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ψηθούν για ακόμη μισή ώρα.
  • Γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν καλά, τα αφήνουμε για ακόμη λίγο.
  • Σερβίρουμε τα σουβλάκια μαζί με τα λαχανικά περιχυνόντάς τα με τη σάλτσα που ψήθηκαν.