Υλικά για ντολμάδες με πιπεριές

  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο άσπρο λάχανο ή ποικιλίας Σαβόυ
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού
  • 700 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 1/2 ποτήρι τριμμένα τυριά (κεφαλογραβιέρα, κασέρι)
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού
  • 1 αυγό
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για ντολμάδες με πιπεριές

  • Ζεματίζουμε ελαφρώς το λάχανο, ώστε να ξεχωρίσουμε εύκολα τα φύλλα του για τους ντολμάδες με πιπεριές.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβoυς τις μελιτζάνες, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις μαλακώσουν και πιουν τα υγρά τους, βγάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τον κρόκο αυγού και τις σταγόνες λεμονιού.
  • Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε φύλλο λάχανου, τυλίγουμε τα φύλλα σε ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, τον ένα δίπλα στον άλλο.
  • Ρίχνουμε και δύο φλιτζάνια νερό και τον κύβο και αφήνουμε τους ντολμάδες με πιπεριές, να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  • Χτυπάμε το αυγό και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, συμπληρώνουμε με το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε ένα φλιτζανάκι, και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε τους ντολμάδες με πιπεριές για 1 λεπτό στη φωτιά και είναι έτοιμοι.