Υλικά για πορτοκαλένιο κέικ

  • 4 αυγά
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml. γάλα
  • 200 ml. σπορέλαιο
  • 250 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10 γρ. μπέικιν
  • 100 γρ. τρούφα

Για την επικάλυψη
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 50 ml. γάλα
  • Νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα

Συνταγή για πορτοκαλένιο κέικ με γιαούρτι και τρούφα σοκολάτας

  • Πρώτο βήμα είναι να πάρουμε ένα μπολ και να χτυπήσουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τον χυμό και δουλεύουμε.
  • Αρωματίζουμε στη συνέχεια με το ξύσμα και τις βανίλιες.
  • Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν να γίνει ζύμη.
  • Ρίχνουμε κατόπιν την τρούφα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Εν συνεχεία, απλώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό με ένα ξυλάκι.
  • Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.


Επικάλυψη
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
  • Τέλος, περιχύνουμε την χλιαρή σοκολάτα πάνω από το γλυκό και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.