Υλικά για γαλλικές καρδιές

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας αποψυγμένο
  • 160 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. του γλυκού κανέλα
  • 20 γρ. LURPAK λιωμένο

Συνταγή για γαλλικές καρδιές

  • Βγάζουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 2 τουλάχιστον ώρες.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ, άσπρη, καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  • Πασπαλίζουμε στον πάγκο μας λίγο από το μείγμα της ζάχαρης.
  • Αλείφουμε τη μία πλευρά του φύλλου με βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω στο μείγμα.
  • Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με βούτυρο και την πασπαλίζουμε πάλι με το μείγμα της ζάχαρης.
  • Προσεχτικά ρολάρουμε και τις δύο πλευρές μέχρι τη μέση ισόποσα, μέχρι να ακουμπήσει η μία στην άλλη.
  • Κόβουμε ελάχιστα τις άκριες του φύλλου, να είναι ομοιόμορφες.
  • Φτιάχνουμε και τα δύο κομμάτια φύλλου που έχει η συσκευασία.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στον καταψύκτη για 20 λεπτά .
  • Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε κομμάτια σε πάχος 1 εκατοστού (μου βγήκαν 21 κομμάτια το κάθε μπαστούνι).
  • Πανάρουμε το κάθε κομμένο κομμάτι στο υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, να πάει παντού και στα πλαϊνά κάθε κομματιού.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί σε απόσταση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και ανάλογα το φούρνο μας.
  • Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με κουβερτούρα ,λιωμένη σε μπεν-μαρί, μαζί με λίγο ηλιέλαιο.
  • Τα διατηρούμε σε καλά κλειστό δοχείο, για να μην μαλακώσουν.