Υλικά για Ραγού μελιτζάνες μοσχαράκι

  • 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά σκόνη ζωμού βοδινού
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 2 ποτήρια βούτυρο
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 καρότο
  • 1 σέλινο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 600 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα

Συνταγή για Ραγού μελιτζάνες μοσχαράκι

  • Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν για περίπου 1 ώρα σε νερό με αρκετό αλάτι.
  • Μετά, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  • Επίσης, κόβουμε το κρέας σε ισομεγέθεις μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με μισό φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse, ώστε να πάρει ρόδινο χρώμα.
  • Μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα, πρόοσθέτουμε το ροδοκόκκινο κρέας με τους χυμούς του, τις ντομάτες, το καρότο, το σέλινο, τη δάφνη, το σπιτικό ζωμό, το πιπέρι και το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 1,5-2 ώρες, για να μαλακώσει το κρέας.
  • Βάζουμε το κρέας σε μια άλλη κατσαρόλα και περνάμε τη σάλτσα του από το μπλέντερ, πριν τη βάλουμε μαζί με το κρέας.
  • Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες με το υπόλοιπο βούτυρο και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας: από τη μια μεριά τις μελιτζάνες και από την άλλη το μοσχάρι.
  • Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες ραγού με μαϊντανό και άφησε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.