Υλικά για εύκολα μπισκότα

  • 200 γραμμάρια κρύο βούτυρο
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και επιπλέον για το αλεύρωμα)
  • 5 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι μεγάλων αυγών

Συνταγή για εύκολα μπισκότα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C-180°C.
  • Αλείφουμε με βούτυρο μερικά ταψιά ψησίματος και/ή τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, τους κρόκους και το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή με ένα μίξερ χειρός ή με κρύα χέρια, για λίγο, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη (δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα).
  • Τυλίγουμε τη ζύμη στη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη, έως ότου το πάχος της γίνει 5 χιλιοστά.
  • Κόβουμε σε διάφορα σχήματα, με τους κόπτες μπισκότων, και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε μπαλάκια με τη ζύμη και να τα πιέσουμε απαλά προς τα κάτω, ώστε να γίνουν απλά στρογγυλά μπισκότα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν ή να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν το ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, για να τα διακοσμήσουμε (προαιρετικά).