Υλικά σουφλέ μελιτζάνας

  • 500 γρ. πένες
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 1 φάκελος μπεσαμέλ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Συνταγή για σουφλέ μελιτζάνας

  • Βράζετε τις πένες.
  • Χαράζετε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε.
  • Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για 2 λεπτά.
  • Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά, τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό.
  • Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά στους 180°C.