Υλικά για ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά

  • 4 μεγάλα ψάρια (πεσκανδρίτσα ή κοκκινόψαρο)
  • 4 κρεμμύδια
  • 3 πατάτες
  • 4 κλωναράκια σέλινο
  • 4 καρότα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι σουπέ
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά

  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3 λίτρα νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ολόκληρα τα λαχανικά.
  • Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια και αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα τούλι, τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 με 15 λεπτά περίπου.
  • Σε μια μεγάλη πιατέλα, βγάζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια και τους ρίχνουμε πιπέρι.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλιτζάνια του τσαγιού από το ζωμό που έχουμε.
  • Αφού το σουρώσουμε, ρίχνουμε και το ρύζι και βράζουμε.
  • Όταν βράσει το ρύζι, μετά από 10 περίπου λεπτά, αυγοκόβουμε τη σούπα ως εξής: χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους και λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζωμό από τη σούπα, ώσπου το μίγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία.
  • Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Η σούπα μας είναι έτοιμη.
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.