Υλικά για κέικ βανίλια

  • 210γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220γρ. ζάχαρη καστανή
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. λάδι καρύδας
  • 2 αβγά
  • ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 κσ εκχύλισμα βανίλιας

Συνταγή για κέικ βανίλια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μας το λάδι καρύδας με την καστανή ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ώστε να ομογενοποιούνται.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τον χυμό του και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μας υλικά στο μείγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Παίρνουμε μία αντικολλητική φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
  • Μόλις το βγάλουμε και κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.