Υλικά για γιουβαρλάκια

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
  • 5 κουταλιές σούπας ρύζι γλασσέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Μαϊντανός, 
  • Ελαιόλαδο

Για τη σούπα

  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • 1 ½ λεμόνι χυμός

Συνταγή για γιουβαρλάκια

  • Σ’ ένα μπωλ τρίβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τον κιμά, πλυμένο το ρύζι μας, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
  • Παίρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ίδιου μεγέθους.
  • Βάζουμε 6 - 7 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα μας και ελαιόλαδο.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε ένα - ένα τα γιουβαρλάκια μας.
  • Στο μεταξύ, έχουμε πλένει και το υπόλοιπο ρύζι μας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να «φουσκώσει» το ρύζι μας. Προσοχή: δεν το αφήνουμε να λαπαδιάσει.
  • Αυγολέμονο
  • Στύβουμε τα λεμόνια μας.
  • Σ’ ένα καθαρό μπωλ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
  • Μ’ ένα πιρούνι χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους ενώ συνεχίζουμε να «χτυπάμε» μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και στο τέλος μερικές κουτάλες ζωμό από τη σούπα μας, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα μας και ανακατεύουμε διαρκώς για 1 λεπτό.
  • Αφήνουμε τη σούπα μας για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Νάουσας, τα λένε «κουκούλια»
Συνοδέψτε τα με τυρί φέτα