Υλικά για μαλακές μπουκίτσες σοκολάτας

  • 100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 50 γρ. κακάο 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. κουβερτούρα κλασική 
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. Κουβερτούρα σε σταγόνες για το σερβίρισμα

Συνταγή για μαλακές μπουκίτσες σοκολάτας


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το αλάτι και αφήνουμε στο πλάι.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά, να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια αναμειγνύουμε στο μπολ με τα αυγά την κουβερτούρα με το βούτυρο και τέλος το μίγμα με το αλεύρι.
  • Ομογενοποιούμε πολύ καλά.
  • Σε ταψί 24 x 19 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και περιχύνουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
  • Μέχρι να ετοιμαστούν οι μπουκίτσες, λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα σε σταγόνες.
  • Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κύβους 4 x 4 εκ., βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε τις μπουκίτσες πάνω σε μια σχάρα, ώστε να στραγγίξει η περιττή σοκολάτα.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη