Υλικά για σπανακόπιτα με ρύζι

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ρύζι νυχάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο (για τη γέμιση και για το λάδωμα των φύλλων)

Συνταγή για σπανακόπιτα με ρύζι

  • Πλένουμε, στύβουμε και κόβουμε το σπανάκι.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, να “βραχεί” καλά και να μαραθεί το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
  • Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
  • Βάζουμε τη γέμιση.
  • Συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης λαδώνουμε.
  • Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο.
  • Χαράζουμε την πίτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα το φύλλο.