Υλικά για κατσικάκι γιουβέτσι

για 4 άτομα

  • κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)
  • 2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κλαράκι κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • νερό
  • 500γραμμ. χυλοπίτες
  • τριμμένο κεφαλοτύρι

Συνταγή για κατσικάκι γιουβέτσι

  • Αλατοπιπερώνετε το κατσικάκι, προσθέτετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και το βάζετε σε γάστρα.
  • Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, προσθέτετε γύρω γύρω τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα.
  • Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Ενδιαμέσως προσθέτετε 1- 1 ½ ποτήρι νερό.
  • Προσθέτετε τις χυλοπίτες ενώ ανακατεύετε καλά να δέσουν με τη σάλτσα στη γάστρα.
  • Ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε να τραβήξουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι