Υλικά για πουτίγκα ρυζιού

  • 4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Συνταγή για πουτίγκα ρυζιού

  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την κανέλα πάνω σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, αφαιρείτε το μπαστουνάκι της κανέλας, προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε τις σταφίδες και τη ζάχαρη.
  • Αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
  • Χτυπάτε τους κρόκους με πιρούνι και τους ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Προσθέτετε και το βούτυρο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Βάζετε το μίγμα σε πυρίμαχο πιάτο του ογκρατέν ή σε μεταλλικές φορμίτσες για καραμελέ.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό σας.
  • Σερβίρετε το γλυκό με σιρόπι καραμέλας ή με μια σάλτσα από κάποιο φρούτο όπως πορτοκάλι ή μήλο.