Υλικά για κέικ με χαλβά και μήλο

  • 1 φαρίνα (500γρ)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 300 γρ χαλβά εμπορίου (όποια γεύση θέλουμε)
  • 2 κουταλάκια γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
  • 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια

Συνταγή για κέικ με χαλβά και μήλο

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τον χαλβά τριμμένο και μετά το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας.
  • Τέλος προσθέτουμε και τα μήλα.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
  • Είναι προτιμότερο αυτό το κεκάκι να ψηθεί σε ταψί και όχι σε φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για 45-50′ περίπου.