Υλικά για λαχανόρυζο

  • ½ μέτρια μάπα (λάχανο)
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ χυμό τομάτας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 10 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για λαχανόρυζο

  • Καθαρίζουμε τη μάπα, την πλένουμε και την τεμαχίζουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και αφήνουμε λίγο να βράσει.
  • Μόλις πάρει λίγες βράσεις, ρίχνουμε και τη μάπα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει αρκετά, μέχρι να μαλακώσει η μάπα.
  • Τέλος, προσθέτουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε να βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.