Υλικά για τον σοκολατένιο κορμό

  • 200 γρ. Κουραμπιέδες (χοντροκομμένοι)
  • 200 γρ. Μελομακάρονα (χοντροκομμένα)
  • 250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο 
  • 40 γρ. Κακάο
  • 250 γρ. Λευκή κουβερτούρα 

Συνταγή για τον σοκολατένιο κορμό

• Σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε το βούτυρο και το κακάο, να γίνουν κρέμα.
• Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά, να ενσωματωθούν.
• Απλώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης στον πάγκο εργασίας, το ένα δίπλα στο άλλο, αδειάζουμε το μείγμα στη μία πλευρά των φύλλων μεμβράνης και το απλώνουμε ομοιόμορφα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
• Ρολάρουμε το μείγμα και με τη βοήθεια της μεμβράνης το πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα μιας καραμέλας.
• Τοποθετούμε το ρολό στην κατάψυξη, για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει εντελώς.
• Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν-μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
• Μόλις σφίξει ο κορμός, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες.
• Ραντίζουμε με ένα κουτάλι λιωμένη, λευκή κουβερτούρα.