Υλικά για μοσχαρίσιο φιλέτο με βότκα

  • 2 φιλέτα μοσχάρι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 μερίδα έτοιμος ζωμός βοδινού
  • 1/2 μικρό ποτήρι βότκα
  • 1 κουταλάκι κοπανισμένο πράσινο και κόκκινο πιπέρι

Συνταγή για μοσχαρίσο φιλέτο με βότκα

  • Ψήνουμε τα φιλέτα στο τηγάνι με 2 κουταλιές βούτυρο και, όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τη βότκα και ανάβουμε φωτιά με ένα σπίρτο.
  • Διαλύουμε τον κύβο σε μισό ποτήρι νερό και, μόλις σβήσουν οι φλόγες, τον προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα πιπέρια.
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα και, όταν δούμε ότι έπηξε, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τη ρίγανη και ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στα φιλέτα.