Υλικά για σοκολατένιο κορμό με γέμιση κρέμα κακάο

  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 λαδόκολλα
Για την κρέμα
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
Για την επικάλυψη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Υλικά για σοκολατένιο κορμό με γέμιση κρέμα κακάο


  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
  • Έπειτα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Σπάμε και χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  • Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους μέχρι να γίνουν αφρός και τα προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε κι αυτά κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Λαδώνουμε και στρώνουμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα, αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, στρώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25 με 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο.
  • Όταν κρυώσει ,το βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα βαμβακερή, το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε για 8 τουλάχιστον ώρες.
Ετοιμάζουμε την κρέμα

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
  • Έπειτα προσθέτουμε το λικέρ και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  • Πάνω σε καθαρό πάγκο ανοίγουμε το παντεσπάνι, αφαιρούμε την πετσέτα και απλώνουμε πάνω του την κρέμα, με μια σπάτουλα, ώστε να πάει παντού.
  • Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με την ένωση από την κάτω πλευρά.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε μετά από 4 με 5 ώρες.