Υλικά για ζουμερό χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα

1 κιλό χοιρινό γάλακτος σε ρολό
4 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
30 κέδρους ευρωπαϊκούς (κεδρόμηλα)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
8 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκαλάδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ζουμερό χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα

  • Ανοίγουμε το ρολό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε από πάνω τα δαμάσκηνα, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα κεδρόμηλα κομμένα σε λεπτές φέτες. Τυλίγουμε και τοποθετούμε πάλι το δίχτυ.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και τσιγαρίζουμε το ρολό από όλες τις πλευρές.
  • Όταν πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
  • Βάζουμε το ρολό σε γάστρα μαζί με το ζωμό του, αλείφουμε την επιφάνεια με το μέλι και τη μουστάρδα, προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Ψήνουμε στους 200C για 2 ½ ώρες γυρνώντας το ρολό κάθε ½ ώρα για να μείνει ζουμερό.
  • Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε για 10 λεπτά και, αφού αφαιρέσουμε το δίχτυ, το κόβουμε σε φέτες.