Υλικά για ρολάκια πίτσας

φρέσκια έτοιμη ζύμη για πίτσα
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 μέτριες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικου
ρίγανη
200 γρμ. φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για Ρολάκια πίτσας

  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
  • Εκτός φωτιάς, καραμελώνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  • Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας στον πάγκο της κουζίνας, πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση με τη ντομάτα και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι το ρολό σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς, και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν τα ρολάκια πίτσας.
  • Σερβίρουμε τα ρολάκια πίτσας, σε μια πιατέλα.