Υλικά για μελομακάρονα με πορτοκάλι και σοκολάτα

Για την ζύμη
500 ml. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
200 gr. ζάχαρη
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
650 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Για το σιρόπι
300 gr. μέλι
300 ml. νερό
250 gr. ζάχαρη
Χυμό ενός πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη
Σταγόνες σοκολάτας

Συνταγή για μελομακάρονα με πορτοκάλι και σοκολάτα

  • Ανακατεύουμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο με σύρμα για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με το baking powder, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια,αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
  • Πλάθουμε κυλινδρικά την ζύμη φτιάχνοντας μελομακάρονα, τα πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να κάνουμε ανάγλυφα σχέδια, αν θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C Κελσίου για 18-20 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
  • Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα μελώνουμε αμέσως και τα αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσουν.
  • Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπαιν μαρί και βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα να καλυφτούν από την σοκολάτα.
  • Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και απολαμβάνουμε!