Υλικά για ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι

6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο
5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
500 γραμ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι

  • Στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα στο ειδικό μηχάνημα ή στο μίξερ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.
  • Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι.