Υλικά για αλμυρό κέικ με πιπεριά και κολοκυθάκι

4 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1½ ποτήρι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 πακέτο Βιτάμ
1 κολοκυθάκι
1 πράσινη πιπεριά
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για αλμυρό κέικ με πιπεριά και κολοκυθάκι

  • Xτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ ώσπου να γίνει αφράτο, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, τη πιπεριά και το κολοκυθάκι κομμένα σε κύβους και, σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο με μια πρέζα αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ με πιπεριές σε μια φόρμα αλευρωμένη και αλειμμένη με Bιτάμ, κουνώντας την, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά.