Υλικά για τυρόψωμο χωρίς ζύμωμα

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ (ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και λίγη για το πασπάλισμα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα γάλα
2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Συνταγή για τυρόψωμο χωρίς ζύμωμα

  • Σε μια μακρόστενη φόρμα ψωμιού (12 x 22 εκ.) απλώνετε μία λαδόκολλα.
  • Αρχικά, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι το τσένταρ και την παρμεζάνα σε ένα μπολ.
  • Αντιστοίχως, σε ένα άλλο ανακατεύεται το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά.
  • Ενώνετε τα δύο μείγματα και προσθέτετετη ρίγανη ή το θυμάρι.
  • Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στη λαδόκολλα και πασπαλίζετε με την επιπλέον παρμεζάνα.
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά και όταν το βγάλετε από τον φούρνο περιμένετε φ5′ προτού το ξεφορμάρετε.