Υλικά για ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και φέτα

8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
250 ml γάλα
2 κουτ. σούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το ταψί
200 γρ. φέτα , τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο + λίγο για το λάδωμα του ταψιού
700 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 – 12 ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και φέτα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το λάδι (που θα δώσει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό), τη γραβιέρα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, τις ελιές (αν βάλουμε), πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα)