Υλικά για γλυκιά πίτσα με σοκολάτα 

1/2 δόση βασική ζύμη για πίτσα
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
6 μπάλες παγωτό βανίλια ή σαντιγί/ παγωτό της αρεσκείας σας
1 φλιτζ. λιωμένη σοκολάτα

Για τη βασική ζύμη για πίτσα (για ολόκληρη δόση)

250 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
175 ml χλιαρό νερό
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (4 γραμμ.)
1/2 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι

Συνταγή για γλυκιά πίτσα με σοκολάτα 

  • Eτοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα
  • Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
  • Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.
  • Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι.
  • Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων μας.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου μία ώρα, σε ζεστό μέρος.
  • Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα περίπου 10 εκ. Τα ψήνουμε σε σχάρα, στην τοστιέρα ή στο φούρνο στους 200 C για 2΄-3΄.
  • Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο για να μην ξεραθεί η ζύμη.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.
  • Αλείφουμε τα πιτσάκια με βούτυρο και από τις δύο πλευρές και τα βουτάμε στην κανελοζάχαρη.
  • Βάζουμε ένα κομμάτι γλυκιά πίτσα σε πιάτο.
  • Στο κέντρο τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό (ή λίγη σαντιγί).
  • Κλείνουμε σαν σουβλάκι και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Σερβίρουμε αμέσως.