Υλικά για τορτελίνια στο φούρνο με ψητά λαχανικά

Για τα ψητά λαχανικά
2 μεσαίες-μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
15 ντοματούλες ντοματίνια
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι, πιπέρι

Για τα τορτελίνια
500γρ. έτοιμα τορτελίνι με γέμιση τυριού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¾ φλ. ντομάτα κονκασέ (200γρ.)
2 κουταλιές πάστα ντομάτας (70 γρ.),
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για τορτελίνια στο φούρνο με ψητά λαχανικά

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Βάζετε τις μελιτζάνες και τα ντοματίνια σε ένα ταψί.
  • Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και περιχύνετε τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά, μέχρι οι μελιτζάνες να ψηθούν και να μαλακώσουν. Βράζετε τα τορτελίνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Τα στραγγίζετε και κρατάτε 1/3 φλιτζανιού από το νερό τους.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο.
  • Σοτάρετε ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη και το βασιλικό.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε 1-2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει λίγο παχύρρευστη.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  • Βάζετε τα ψημένα τορτελίνια σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος.
  • Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας που φτιάξατε, τις ψημένες μελιτζάνες και ντοματίνια, και 1/3 φλιτζανιού από το νερό που μαγειρέψατε τα τορτελίνια.
  • Ανακατεύετε να αναμιχθούν. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Σερβίρετε αμέσως.