Υλικά

12 φέτες ψωµί του τοστ, χωρίς κόρα
1 µέτριο αγγούρι, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες
8 φύλλα µαρουλιού από την καρδιά, καλά πλυµένα

Για τη γέµιση

150 γρ. τόνος σε νερό, στραγγισµένος
100 γρ. µαγιονέζα
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκοµµένo

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε ένα µπολ ρίχνουµε όλα τα υλικά και τα αναµειγνύουµε καλά, έως ότου σχηµατιστεί ένα οµοιογενές µείγµα. Σε µια καθαρή επιφάνεια απλώνουµε 4 φέτες ψωµί του τοστ, βάζουµε από πάνω 3-4 ροδέλες αγγουριού, λίγη από τη γέµιση και κλείνουµε µε µια φέτα ψωµί.

Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία, φτιάχνοντας ακόµη µία στρώση από αγγούρι, φύλλα µαρουλιού και γέµιση, και κλείνουµε τα σάντουιτς µε µια τρίτη φέτα ψωµί. Προαιρετικά, κόβουµε σε τριγωνάκια.