Υλικά

1 κοτόπουλο
40 ml. σάλτσα σόγιας
25 γρ. ζάχαρη
20 γρ. πάστα τομάτας
½ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
100 γρ. κέτσαπ
2 κ. σούπας ηλιέλαιο
πιπέρι

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το κατόπουλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού. Σπέπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο.

Το ιδανικό βέβαια, είναι να αφήσουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 12 ώρες. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 ½ ώρα. Σερβίρουμε ζεστό με λαχανικά βραστά ή με ρύζι.