Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
100 γρ. τραχανάς ξινός 
400 γρ. νερό
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
130 γρ. φέτα
50 γρ. κεφαλοτύρι
50 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα/ κατίκι/ ανθότυρο
1 πιπεριά Φλωρίνης
ελαιόλαδο
φρέσκος δυόσμος
πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζουμε στο νερό τον τραχανά να βράσει και μετά από 1 λεπτό βράσης τον κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να φουσκώσει.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την γέμιση. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα τυριά: λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι, προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και το χοντροκομμένο κεφαλοτύρι. Προσθέτουμε επίσης την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης. Σπάμε μέσα δύο αυγά. Ρίχνουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Προσθέτουμε και τον τραχανά, αφού έχει κρυώσει – αν δεν έχει πιει όλο το νερό, τον στραγγίζουμε πριν τον ρίξουμε στη γέμιση.

Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μίγμα ένα αλλαντικό της αρεσκείας μας. Στο τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά.

Στο τελευταίο στάδιο φτιάχνουμε τα πουγκάκια.

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και τα χαράζουμε σε 6 μέρη, ώστε να έχουμε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Παίρνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι, με τα τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, το λαδώνουμε και ρίχνουμε στο κέντρο μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση – όχι παραπάνω, γιατί ο τραχανάς θα φουσκώσει στο ψήσιμο.

Τυλίγουμε σε πουγκάκι και αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα φύλλα. Τα φύλλα θα πάρουν το σχήμα πουγκιού, αν σφίξουμε τις άκρες προς το κέντρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.