Υλικά

1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι βανίλια
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (σουλτανίνα)

Εκτέλεση

Xτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ (εκτός από τις σταφίδες), μέχρι να αφρατέξει το μείγμα. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε με κουτάλι. Bάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και το καταψύχουμε για περίπου 6 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ;

Χτυπήστε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, η κρέμα και το μπολ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ κρύα.

Μετά προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Για την καλύτερη δυνατή γεύση αναμίξτε το ζαχαρούχο με σπιτική κρέμα πατισερί και χρησιμοποιήστε εκχύλισμα από φυσική βανίλια. Χτυπήστε λίγο ακόμα μέχρι το μίγμα να πάρει αέρα και να γίνει πολύ αφράτο.

Μεταφέρτε σε μπολ κατάλληλο για κατάψυξη. Τώρα είναι και η ιδανική στιγμή για να προσθέσετε ότι άλλο θέλετε, όπως σταγόνες σοκολάτας, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σιρόπια ή σπασμένα μπισκότα. Παγώστε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.