Υλικά

500 γρ.σπαγγέτι
100 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό συμπυκνωμένο
2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 20-25 λεπτά και τις ξεβγάζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τη μελιτζάνα και το σκόρδο 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον ντοματοπολτό και κατόπιν αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές όταν η σάλτσα είναι έτοιμη.

Βράζουμε χωριστά το σπαγγέτι και το στραγγίζουμε καλά. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.